Aplica satser stort på svejsning med ultralyd

Ultralydssvejsning byder på stærke muligheder inden for industriel plastfremstilling. Derfor integreres Bransons ultralydprodukter nu i Aplicas produktportefølje.

 

Ultralydssvejsning er en industriel teknik, som via højfrekvente lydbølger kan svejse to emner sammen med stor nøjagtighed - og med perfekte samlinger. Metoden erstatter bolte, søm, loddemateriale og lim og bruges hovedsageligt inden for plastic, fx mobiltelefoner, forbrugerelektronik, engangsmedicinsk udstyr og legetøj. Ifølge direktør i Aplica Henrik Mikkelsen er det nemt at automatisere ultralydssvejsning, og det gør det til en teknologi med et enormt potentiale.

”Man kan opnå en meget konsistent kvalitet i sammenføjningen, endda uden de omkostninger, du normalt har til produktionen. Selve sammenføjningen sker ved hjælp af et såkaldt svejsehorn, som er forbundet til en transducer, som transformerer den elektriske energi om til en fysisk vibration. Energien fra ultralyden smelter plastikken i kontaktfladerne mellem de to emner og kan endda ske ved meget høj hastighed.”

Også velegnet til beskæring

Ultralyd kan også benyttes til at beskære emner med et knivblad, som vibrerer med ultralydshastighed. Det er en teknik, som gør det muligt at skære uhyre præcist og hurtigt gennem materialer uden at producere noget som helst spild. Og så efterlades snitfladerne oven i købet fuldt forseglet. Teknikken er især oplagt til tekstiler, skum eller filtermateriale, hvor der ikke accepteres støv.

Et perfekt match

Branson har tidligere være repræsenteret i Danmark med eget kontor, men har nu besluttet sig for at satse på et samarbejde med Aplica. Aplica kan udvikle de svejsehorn, der skal anvendes til ultralydssvejsningen og kan integrere det i totalløsninger.

tooling-2

”Vi er et perfekt match for hinanden, og jeg glæder mig meget til at vise mulighederne inden for ultralydssvejsning frem til vores kunder. Der er både kvalitetsmæssige og økonomiske gevinster at hente”, fastslår Henrik Mikkelsen.

Har du brug for yderligere information, er du meget velkommen til at kontakte Henrik Mikkelsen på 26 130 120.

Brug for flere oplysninger?

Giv os et kald på 43 44 33 00 eller send os en mail på info@aplica.dk